Sayur lauk hijau

Sayur lauk hijau adalah sayur yang diolah dari berbagai sayur di bawah ini sesuai selera :

  • Kacang merah
  • Kentang russet
  • Tahu
  • Tempe
  • Kacang kedelai
  • Kol ungu
  • Asparagus
  • Bawang bombai
  • Radis
  • Terong
  • Bawang merah/putih
  • Sawi
  • Kedelai
  • Artichoke
  • Cengkeh
  • Kol cina
  • Miju-miju
  • Mustard
  • Lobak
  • Kecambah alfalfa
  • Basil dan rosemary
  • Adas manis, adas
  • Ketumbar
  • Jeruk grapefruit
  • Loko (cepula/bawang kecil)
  • Kol brussel
  • Brokoli
  • Selada boston
  • Paprika merah
  • Kacang polong
  • Paprika hijau
  • Tomat
  • Seledri
  • Kembang kol (Semua keluarga kol)
  • Wortel
  • Mentimun
  • Lettuce
  • Kunyit
  • Kunir
  • Ercis
  • Soba
  • Kacang adzuki
  • Kacang hijau
  • Buncis
  • Jahe
  • Bokcai
  • Caper
  • Lettuce
  • Paterseli
  • Jamur shiitake
  • Thyme

Semua bahan makanan di atas mengandung Fitokimia dan/atau antioksidan, jemlah kandungannya ada yang sedikit dan ada yang banyak.

(Diary Maryati/www.Maryati.net)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Top Rated